Våra kurser

Genom många års erfarenhet har vi utvecklat ett unikt kursupplägg med tydliga pedagogiska riktlinjer. Hos oss är varje kurstillfälle välplanerat och innehållsrikt. Kurserna leds av engagerade kursledare som är utbildade av SLS (Svenska Livräddningssällskapet), SSF (Svenska Simför- bundet) eller SBF (Svenska Babysimförbundet). De flesta av våra kurser är 8 badtillfällen och vi badar 30 minuter varje tillfälle.

 
bg_kurser

Våra kurser

Genom många års erfarenhet har vi utvecklat ett unikt kursupplägg med tydliga pedagogiska riktlinjer. Hos oss är varje kurstillfälle välplanerat och innehållsrikt. Kurserna leds av engagerade kursledare som är utbildade av SLS (Svenska Livräddningssällskapet), SSF (Svenska Simför- bundet) eller SBF (Svenska Babysimförbundet). De flesta av våra kurser är 8 badtillfällen och vi badar 30 minuter varje tillfälle.

se_alla_anlaggningar viktigt_att_veta

Babysim

Babysim

Varmt välkomna till oss för en mysig och glädjefylld stund tillsammans med ditt lilla barn!
Vår ambition är att babysimmet ska vara veckans höjdpunkt för hela familjen.

Vad är babysimskola?

Att gå på babysim är något av det mysigaste du kan göra tillsammans med din lilla bebis! Babysim är en rolig aktivitet som samtidigt är oerhört lärorik för såväl barn som vuxna. I en positiv, härlig och inspirerande miljö vill vi skapa utrymme för en speciell kontakt mellan dig som förälder och ditt barn. Du ger genom babysimmet, ditt barn möjligheten att uppleva den vattenglädje som behövs för att lära sig simma under vattenytan. Men babysim handlar inte bara om "dyket" - det är så mycket mer... ! Många föräldrar uppskattar att träffa andra vuxna och deras barn i vår verksamhet. Samtidigt försöker vi även ge dig och ditt barn ett "eget rum" i bassängen, något som vi vet skapar trygghet och stark närhet mellan er.

Som en röd tråd genom all vår verksamhet finns säkerheten och i alla våra kurser finns självräddningsövningar. Vi är oerhört glada att så många förstår vikten av och väljer att fortsätta att simma med sina barn hos oss under många år. Långsiktigt övande under lekfulla former formar vattenglada och trygga barn som både kan njuta av allt det roliga det innebär med att bada, men som också har respekt för vattnet. Aquababy och Trampoolin står för kunskap för livet!


För vem?
Babysimskolan kan man börja på när barnet är mellan 3-12 månader under förutsättning att barnet väger 4kg. Inga förkunskaper krävs. Ni kan vara en eller två vuxna med i vattnet, beroende på vilken bassäng ni väljer att simma i (se information om respektive anläggning). Lektionerna är 30 minuter långa och temperaturen i vattnet är minst 32 grader. Hos oss är babysimskolan uppdelad i tre delkurser där varje kurs har tydliga mål och riktlinjer. Kurserna är uppbyggda så att de följer varandra och vi bygger vidare på och utvecklar de övningar vi gjort i tidigare kurser. Övningarna blir mer avancerade i takt med barnets utveckling och ökade erfarenhet. Varje kurstillfälle är välplanerat och innehållsrikt och våra kursledare följer tydliga pedagogiska riktlinjer. Viktigast av allt är att vägen till slutmålet är lustfyllt för både barn och föräldrar! Läs om respektive delkurs här intill.


Mål
Det övergripande målet med babysim är att skapa trygga och vattenvana barn som njuter av vattnet på ett respektfullt sätt. Vi övar på att hålla andan, söka oss upp till ytan, hålla fast i kanten och flyta på rygg. Vi dyker och gör självräddningsövningar och för er som inte väljer att dyka finns det många andra bra och roliga övningar.  Allt sker på ett lekfullt sätt och självklart på barnets villkor! Samtidigt ser vi till att skapa magiska stunder i vattnet för dig och ditt barn!

För mer information och att tänka på inför ert första badtillfälle!

boka

Småbarnssimskola

Småbarnssimskola

Varmt välkomna till oss för en mysig och glädjefylld stund tillsammans i vattnet!  Vår ambition är att småbarnssimmet ska vara veckans höjdpunkt för hela familjen.

Vi kallar våra småbarnssimskolor plask & lek 1-2,5 år och simlekis 3-5 år.


Vad är småbarnssimskola?

Småbarnssim är roligt och ger såväl en hel del glädje som nyttiga kunskaper. Vi lär barnet att älska vatten och också att visa respekt för det. Vi tränar på de grundläggande övningarna i simning för att barnet ska kunna hantera sin kropp i det fantastiska vattnet.  Inom ramen för detta lär vi Ert barn att simma kortare sträckor självständigt och som en röd tråd, genom all vår verksamhet, finns säkerheten och självräddningsövningarna. Vi lovar er mycket glädje!

För vem?

Småbarnssimskolan går man i när man är mellan ett och fem år. Här blandas barn som har gått babysimskola eller andra kurser inom småbarnssimskolan med barn som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs. En vuxen är med barnet i vattnet. Lektionerna är 30 minuter långa och temperaturen i vattnet är minst 28 grader. Hos oss är småbarnssimskolan uppbyggd av två olika kurssteg där man, med fördel,  går varje kurs flera gånger.  Våra duktiga kursledare anpassar övningarna till varje barns erfarenhet, fysiska förutsättningar och dagsform och därför utvecklas barnen hela tiden. Man tänjer på sträckor som simmas, tiden man flyter och utvecklar benspark och armtag till, för barnet, helt nya simsätt. Läs mer om de olika delkurserna här intill.

Mål

Det övergripande målet med småbarnssim är att skapa trygga och vattenvana barn som njuter av vattnet på ett respektfullt sätt. Genom busiga lekar och glada sånger bygger vi upp en vattenvana och trygghet som barnen kommer att bära med sig resten av livet. Här lägger vi grunden för kommande simskolor. I varje kurs tränar vi var för sig på de övningar som tillsammans utgör grunden för simkunnighet. Vi tränar på att flyta, andas, glida, hoppa och doppa huvudet.  Vi tränar  på att sparka oss framåt och för det äldre barnet introduceras även armtag för crawl och ryggsim. Självräddningsövningar ingår i varje kurs.

boka

Simskola

Simskola

Varmt välkomna till oss för en lärorik och glädjefylld stund i vattnet! Vår ambition är att alla, liten som stor, ska ha möjligheten att i en trygg miljö lära sig simma!

Vad är simskola? Vi har flera olika simskolor. Både för barn och vuxna. I grupp eller privatlektioner. Med simskolan vill vi att alla, liten som stor, ska ha möjlighet att lära sig simma i en trygg miljö. Många av våra bassänger håller en behaglig temperatur på ca 32 C. Detta brukar vara uppskattat av både barn och föräldrar. För barn som är över fyra år och går i simskola lär vi främst ut bröstsim och ryggsim. Vi hoppar, dyker, tränar livräddning, simmar och tar märken. Hos oss är simskolan för barn indelad i fyra olika kurser. Gruppsammansättningen bygger på kunskapsnivå – inte ålder. Undervisningen bygger på våra egna erfarenheter och SLS rekommendationer och lektionerna kännetecknas av allsidighet och variation, med stora inslag av lek. Läs mer om respektive kurs härintill.

För vem? Simskola kan man gå från fyra års ålder om man är van att vara i vattnet och vara bekväm med att ha huvudet under vattnet. Är man nybörjare så bör man vara fem år för att gå i simskola och som ovan fyraåring rekommenderar vi först en kurs i ”simlekis” som är en bra  sätt att förbereda sig inför simskolan. Vi har grupper  med  föräldrar i vattnet och  vi tror att just det sättet är absolut bäst att lära sig simma på. Vi vet att lektionerna  blir  mer effektiva när en förälder är med och kan ge barnet uppmärksamhet hela tiden.Vi vill  befästa rätt muskelminne från grunden till en bra teknik. Det är aldrig försent att lära sig simma och vi är glada över förtroendet som många vuxna ger oss – att lära dem simma. Vi anpassar naturligtvis alla lektioner utifrån erfarenhet och tidigare kunskaper. Kom ihåg att vi erbjuder såväl kurser i grupp som privatlektioner. För privatlektioner, kontakta kontoret.

Mål för att kunna lära sig simma måste man trivas och vara trygg i vattnet. Vi börjar därför med att träna på att hitta balansen i vattnet och på att lita till vattnets bärighet. Först därefter är det dags att lära sig grunderna i bröst- och ryggsim. Våra instruktörer är alltid med i vattnet och hjälper varje elev utifrån just deras förkunskaper och behov. Självräddningsövningar ingår i varje kurs.

boka

Sommarkurser

Sommarkurser

Samtliga datum för sommarsimskola 2013 finns på hemsidan!


 

Babysimskolor
Tag chansen och gå en intensivkurs i babysim! Vi kommer att anordna intensivkurser både för nybörjare och fortsättningsbebisar. Det är perfekt att träna vattenvana inför sommaren och samtidigt få en mysig stund tillsammans med sitt barn i vattnet.

» Läs mer ...


Intensivsimskolor
Vill du att ditt barn ska kunna simma i sommar? Simma flera gånger/vecka och lär dig lite snabbare.
Under sommaren finns vi på flera platser i Storstockholm. Vi badar både i bassänger, sjöar och hav. För aktuella kurser klicka på länken nedan.

» Läs mer ... 


 

 

boka

Vuxensimskolor

Vuxensimskolor

Hos oss får du som vuxen möjligheten att lära dig simma!

Kurserna vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som redan kan simma men vill lära dig mer. Vi har små grupper och instruktören är alltid med i vattnet. Ingen behöver göra något som han/hon inte vill eller känner sig trygg med.

Vi tränar helt individuellt på just det du vill lära dig. Vi jobbar med vattenvana och flytövningar och provar olika simsätt. Allt med glädje och på era villkor!

Vi har vuxensimgrupper på Kungsholmen på Oasen bad och motion. Många gäster tar också privatlektioner. Dessa skapar vi utefter kundens önskan och möjlighet.

Ring eller maila för mer information.

Vi har perfekta bassänger för att bedriva vuxensimskolor i. I vissa bassänger kan vi vara helt själva och vattnet är varmt, vi kan dra för gardiner, skapa enskildhet och hindra insyn. I andra bassänger simmar vi parallellt med andra grupper. Ni kan välja på att simma i grupp eller privat.

Vuxensimskolan är för vuxna och äldre barn från ca 16 år.

Varför ska jag lära mig att simma?
Det är en livsviktig kunskap.
Har du barn så är det en trygghet att kunna hjälpa ditt barn i vattnet.
Hälsan förbättras, eftersom simning ger en bra och skonsam träning.
Det är roligt. Vattenvana och vattentrygghet är glädje!

För att boka vuxensimskola ring eller maila Trampoolin eller Boka här


boka

Förskolor & skolor

Förskolor & skolor

Vi har sedan många år tillbaka haft ett fint samarbete med Franska skolan, där vi anordnar simundervisning för de yngre barnen på vår fina anläggning Oasen, på Kungsholmen.

Vi har även stor erfarenhet av att ta emot förskoleklasser för vattenvaneträning.

Är ni intresserade av att simma med oss?

Kontakta kontoret så berättar vi mer!

Mail: info@trampoolin.com
Telefon: 08-506 212 42

boka

Syskongrupper

Syskongrupper

Vill ni ha en rolig, lärorik och mysig aktivitet för hela familjen?
Då är våra syskongrupper något för er!

Våra syskongrupper är till för alla familjer som har barn som är under simskoleåldern (maxålder 5 år)! Grupperna är små och instruktören anpassar undervisningen så att alla barn får passande övningar. Vissa moment görs gemensamt med hela gruppen och vissa övningar är specifika för de olika barnen som går i gruppen. En förälder är med varje barn i vattnet.

Det går exempelvis alldeles utmärkt att simma med en bebis och en 3-åring. Bebisen får babysimsövningar samtidigt som 3-åringen får värdefulla vattenvanekunskaper som är grundläggande för att längre fram kunna lära sig simma.

I nuläget har vi enbart syskongrupper i ett fåtal av våra bassänger. Är ni 3 familjer som vill starta upp en grupp på en anläggning där vi inte har syskongrupper? Kontakta i så fall kontoret, så ska vi försöka lösa det!

boka

Övrig information

Övrig informationboka

Simklubben

Simklubben

Ett nytt koncept för alla steg 4:or!

Sedan hösten 2012 kan Trampoolin erbjuda ett (för verksamheten) annorlunda sätt att träna simning på: Simklubben!

Klubben är till för de simmare som uppfyller kriterierna för Simskola steg 4. Lektionerna innehåller färre lekmoment och större fokus på tävlingsinriktad simteknik - för barn med målet att bli duktiga simmare!

Man kan välja att boka antingen bara Simklubben, eller träna både Simklubben och Simskola steg 4, men enbart betala simskole-avgiften!

boka

Barnkalas!

Barnkalas!

Barnkalas med oss på Trampoolin simskolor och Barngymnasterna!

Under höstterminen 2013 kan ni boka höstens kalas med oss. Alla kalas är på Planet Fitness, Sveavägen 167. Bokning görs på 08-506 212 42 eller info@trampoolin.com
Ni kan boka söndagar klockan 12-14, 14-16 eller 16-18. Önskas vardagar? Maila ert önskemål om dag och tid till oss!
Ni kan välja mellan gympa- och discokalas. Inget badkalas under ht-2013 då poolen är upptagen av våra ordinarie kurser.
Detta ingår i de olika kalasen. Minimiantal är 10 st kalasbarn (vid färre debiteras det för 10 st barn):
• Inträde till bassäng eller disco- och gympasal
• Ett eget kalasrum
• Ni har tre olika och roliga kalas att välja emellan, se nedan
• En egen värd/värdinna
• Nedladdningsbara inbjudningskort (Välj mellan badkalas, discokalas eller gympakalas)
• I alla våra paket ingår det att medföljande föräldrar får träna gratis på Planet Fitness under kalastiden!
Önskas tårta? Medtag det själv och glöm inte: assietter, tårtspade och skedar (ej glas eller porslin).

Steg 1 - Välj vilket kalas du vill ha
Badkalas  - 210 kr/barn - Ej bokningsbart ht 2013
Ni får tillgång till bassängen (ej bubbelpoolen), helt själva, med fri lek under 45 minuter. Vår värd/värdinna finns inne i poolområdet men det är ni som har det yttersta ansvaret för barnen. Efter dusch går ni upp till kalasrummet, som vi innan har förberett åt er, med det beställda kalaspaketet.
Discokalas  - 195 kr/barn
Ni får tillgång till vårt disco med speglar och kalaslampor under 50 minuter. Vår värd/värdinna finns på plats och hjälper er med musiken och lekar om så önskas. Efteråt går ni upp till kalasrummet som, vi innan har förberett åt er, med det beställda kalaspaketet.
Gympakalas - 195 kr/barn
Ni får tillgång till vår gympasal med speglar och redskap under 50 minuter. Vår värd/värdinna är utbildad inom barngymnastik och kommer att ha förberett gympastunden efter era önskemål. Efteråt går ni upp till kalasrummet, som vi innan har förberett åt er, med det beställda kalaspaketet.
Miniland för de allra minsta -  160 kr/barn
Hyr vårt "Miniland" där ni under 2 timmar har fri tillgång till ett mindre bollhav (2x2 meter) och leksaker etc. Vår värd/värdinna kommer att duka upp det kalaspaket som ni beställt.

Steg 2 - Välj vilket kalaspaket ni vill ha
Kalaspaket 1
• Pannkakor med sylt och grädde eller varmkorv med bröd.
• Dricka Festis
• Alla barn får en godispåse när ni går hem
• Vi erbjuder kaffe och bulle för föräldrar 25kr/förälder - måste förbokas, ingår ej
Kalaspaket 2
• Fika med kanelbullar och småkakor
• Dricka Festis
• Alla barn får en godispåse när ni går hem
• Vi erbjuder kaffe och bulle för föräldrar 25kr/förälder - måste förbokas, ingår ej
Önskas något speciellt? Kontakta oss på 08-506 212 42

Detta sker när ni kommer till oss
Kalasbarn och förälder välkomnas av ansvarig värd/värdinna vid cafét. Ni förälder ansvarar sedan för mottagandet av övriga kalasbarn.
Förälder får en kort genomgång av våra regler som denne förmedlar ut till kalasbarnen.
När alla kalasbarn har kommit går vi tillsammans till den aktivitet som ni valt där minst en vuxen ansvar över barnen, (vid badkalas ska alla barn ha en vuxen med sig i vattnet) även om vår värd/värdinna finns på plats. Efteråt är ni ansvariga för att alla barnen kommer till kalasrummet där vi har förberett och serverar de kalaspaketet som ni beställt. Här får kalasbarnen, i vuxet sällskap, i lugn och ro få njuta av kalaspaketet. Självklart sjunger vi för kalasbarnet!
Vi ser till att allting dukas av och städas upp efter ert kalas. Vid hemgång får alla kalasbarn fiska upp en varsin godispåse i vår fiskdamm.

Regler för sommarkalas
Avboknings skall ske minst en vecka innan. Avbokning sker via mail, info@trampoolin.com. Bekräftelse på er avbokning skall sparas och kunna uppvisas om det behövs. Avbokningar som kommer in senare debiteras med en avgift på 500:-.
Senast 48 timmar innan kalaset bekräftar ni till oss antalet som kommer
Vi erbjuder alternativ vid laktos- och glutenallergi.
Observera att det inte är tillåtet att ta med eget fika.

boka

Crawlkurser

Crawlkurser

Hos oss får du möjligheten att lära dig att crawla eller förbättra din teknik!

I denna grupp ska du vara simkunnig, dvs kunna simma minst 200 meter. Kurserna vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som redan kan crawla och vill lära dig mer. Vi har smågrupper och en instruktör är alltid med i vattnet.

Vi tränar helt individuellt på just det som du vill lära dig. Möjlighet att lära sig alla fyra simsätten, bröstsim, ryggsim, crawl och fjärilsim. Målet är att du ska få lära dig eller utvecklas i det som du vill. Just nu har vi många som tränar inför sin första eller andra triathlon – varför inte hitta lite nya träningskompisar!

Vi erbjuder dessa kurser, nybörjare och avancerad, på vår anläggning på Kungsholmen på Oasen bad och motion, precis vid DN huset. Många gäster väljer även att ta privatlektioner som vi skapar efter kundens önskemål och möjlighet.

Crawlkurserna är för vuxna och äldre barn från ca 16 år. För yngre barn rekommenderar vi vår simklubb.

Med rätt teknik är simning ett roligt, bra och skonsamt sätt att träna!

För att boka crawlkurs så ring oss på 08-506 212 42 eller gör er bokning här!

boka